OM

OM RIKKE

Jeg hedder Rikke og det er mig som til dagligt driver Studio R54. Jeg har altid fundet ro i at arbejde med ler, men som byboer i lejlighed, har det ikke altid været nemt og ligetil, at komme rundt om hele processen med brænding og glasering.  Jeg har ønsket mig et lokalt keramikværksted, hvor jeg og andre kunne arbejde med keramik. Derfor er det en glæde for mig, at kunne facilitetere et lille værksted, hvor alle er velkomne. 
For mig er det oplevelsen af processen fremfor det endelige resultat, som betyder mest. Der er mange enkeltelementer, der kan få indflydelse på det endelige resultat, som derfor ikke hver gang bliver som først planlagt. Derfor er det altid sjovt og meget spændende, at se hvad der kommer ud af ovnen. 


Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!

OM BØRN I VÆRKSTEDET

Børn under 12 år kan i følgeskab med voksen booke tid til modellering. 

Da det forudsættes, at et besøg i værkstedet er en fælles beskæftigelse for barnet og den voksne, og da der afsættes plads til begge, skal der bookes modellering både til barnet og den voksne.

Børn under 12 år er den medfølgende voksnes ansvar og skal være under opsyn i hele værkstedstiden. Der gøres opmærksom på, at værkstedet ikke er børnesikret, og at der forekommer sundhedsskadelige stoffer i bl.a. glasur. 

Af hensyn til risiko for ødelæggelse af barnets og andres emner under brænding, er der grænser for fx. tykkelse og udformning af emner vi brænder. 
Tal evt. med os om dette i værkstedet.

Åbningstider
Tirsdage kl.10-20, torsdage kl.10-18, fredage kl. 9-17 - samt efter aftale


+45 71752026

OM AT LAVE KERAMIK

Modellering:

Du kan modellere i frihånd eller med teknikker som kvætsning, pølseteknik eller pladeteknik. Det er muligt at tilføre begitninger (lerfarver) på dit modellerede og halvtøre (læderhårde) ler. 

Når dine ting er tørre brændes de første gang (forglødes). Herefter er de klar til glasering. 


Drejning:

Værkstedet har to elektriske drejeskiver. At dreje keramik består af to processer - at dreje og at afdreje. Afdrejning gøres når emnerne er halvtørre (1-8 dage efter). Hvis du vælger at dreje, skal du derfor også booke tid til at afdreje fx en anden dag. Det er muligt at tilføre begitninger (lerfarver) når dit færdigdrejede ler er halvtørt (læderhårdt).

Når dine ting er tørre brændes de første gang (forglødes). Herefter er de klar til glasering. 


Glasering:

Glasering vil sige, at du fx. dypper dine emner (emner der er produceret i værkstedet) i enten transparente eller farvede glasurer.


Begittede emner, (emner der er malt med lerfarve) som er forglødet, gives som regel en tranparent glasur inden anden brænding. Dette kan man gøre selv, eller man kan købe glaseringtid, og aftale med i værkstedet, at vi glaserer for dig. 

OM VÆRKSTEDET

Studio R54 er beliggende på Østerbro-siden af Ryesgade, mellem Fredensgade og Irma. Værkstedet ligger i nogle dejlige lyse lokaler med udsigt til gaden. Der er altid kaffe/te på kanderne og plads til en snak om det du ønsker at lave i værkstedet. Værkstedet kan rumme 4-6 pers. der arbejder med ler og 2 der glaserer. Vi har to drejeskiver.

OM PROCESSEN


Når dine ting er tørre bliver de brændt første gang (forglødet). Herefter kan du booke timer til at glasere dine ting, ligeledes til 125 kr pr time. Efter glasering bliver de brændt igen til det færdige resultat.  Den sidste brænding er inkluderet i timeprisen for glasering.


Jeg brænder i ovnen, når der er nok keramik til at fylde den op. Tal med mig om hvornår jeg forventer at brænde, så du kan planlægge din glasering, eller hvornår du kan hente dit færdigbrændte keramik.

Keramik opfører sig nogle gange på sjove måder og bliver ikke altid helt som man havde planlagt det. Det er bl.a. det, som gør processen spændende og interessant. Jeg kan ikke påtage mig ansvaret for det færdige udseende af det du laver, ligeledes kan jeg ikke tage ansvar for emner som er gået i stykker under brænding mm. fx pga. luftbobler, manglende udhulning, forkert glasering el. lign. Men jeg behandler hvert eneste emne med respekt og forsigtighed og prøver, så vidt det er muligt, at undlade brænding, hvor der kan forudsiges risiko for skader. Det er dog ikke alt man kan se på forhånd.


Har du andre behov eller gode ideer?

Det kan det være, at du går og har en helt anden tanke om det ideelle tilbud i et keramikværksted. Det vil vi gerne høre om og imødekomme, såfremt det kan lade sig gøre, indenfor de rammer vi har. Ring eller skriv til os om din idé eller dine ønsker.

Det kan også være, at du ønsker et særarrangement; fødselsdag, teambuilding, et polterarbendarrangement eller noget helt tredje. Ring eller skriv og fortæl os om det.